Alchemie van de Liefde

Q & A : Kunnen we dat verliefde gevoel (van toen we elkaar net kenden) terug toveren in onze relatie?

Ik denk dat iedereen het erover eens zal zijn dat het gevoel van verliefdheid heerlijk is. Je hebt energie voor tien, je vrijt en praat uren met elkaar en wil werkelijk iedere centimeter van elkaars lichaam en geest onderzoeken.

Afhankelijk van de frequentie waarmee je elkaar ziet en de intensiteit van de ontmoetingen duurt dit gevoel maximaal 2 jaar.

Verliefdheid is een chemische reactie tussen twee polen en die zorgt ervoor dat je je verbindt met elkaar. Deze verbinding is nodig om samen te kunnen groeien, voor het nageslacht een veilig nestje te bouwen en zorgt ervoor dat je in een latere fase niet meteen bij een klein meningsverschil al uit elkaar gaat.

In dit verbinden kun je het gevoel van verliefdheid soms wel gaan missen. In plaats van de ander als ‘nieuw’ te zien, zoals je deed toen je verliefd was, begin je je nu eerder te irriteren aan terugkerende maniertjes. En vaak is dat wat je in eerste instantie zo bijzonder vond aan de ander, nu een discussiepunt.

Hier zit meteen ook de crux van de vraag: Kun je het verliefde gevoel terug toveren?

Zodra jij de ander als statisch beschouwt, dus als iemand die je inmiddels op je duimpje kent, dan is er geen ruimte meer voor de werkelijke ander. Hiermee verdwijnt iedere vorm van magie uit jullie samenzijn. Dit zijn de mensen die je vol trots hoort zeggen: “Ik ken hem helemaal, door en door.” Wat deze mensen bij elkaar houdt is een veilig, bekend patroon. Veiligheid en bekendheid is echter de tegenhanger van magie en daardoor zal je in zo’n verbinding weinig verliefde gevoelens vinden.

Blijf jij de ander echter zien als een mysterie dat je wilt ontdekken? Als een dynamisch iemand die, ondanks een aantal maniertjes, ook altijd een onbekende voor je zal zijn?

Op deze plek, in dit onbekende, geef je ruimte aan de magie van verliefdheid. Hier kun je gaan toveren zodat je weer (en) meer levendigheid toe laat in jullie verbinding.

Meer weten? Tijdens jullie verblijf in een Love Bubble kunnen jullie je laten inspireren op dit thema, bijv. middels de Love Ritual Mystery Box, of persoonlijk begeleid worden in een Love Retreat. Voor informatie en advies kun je mij mailen op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Een harte-groet,
Mariëtte Sinninghe Damsté