nl Dutch en English

 

 

 

 

Wat en wie mij inspireert

 Diana Richardson is voor mij op dit moment een grote inspiratiebron als het gaat over het creëren van lichaamsbewustzijn in- en middels intimiteit en de wereld die zich vanuit daar kan ontvouwen: 

ted logo fbDe kracht van mindfull sex

 

Slow Sex - informatieve film (via Amazon.de te bestellen) geïnspireerd op het werk van Diana Richardson (ook mooi om met tieners te kijken)

1001004010305536
Boek Slow Sex, geïnspireerd op het werk van Diana Richardson 

koop bij bol com


9200000080644842
Tantric Sex en Menopauze - In een veranderend lichaam verandert ook de behoefte aan intimiteit en seksualiteit. Dit boek inspireert vrouwen om deze verandering te omarmen en tot een nieuwe manier van love making te komen.

koop bij bol com
1001004008293971
Tantric sex for Men - geschreven door de partner van Diana. Een helder betoog over de mannelijke beleving van seksualiteit en hoe je de prestatiedruk die mannen vaak ervaren kan ombuigen naar aanwezigheid en energie (wat weer heel fijn is in het vrijspel).

koop bij bol com
1001004002108989
Tantric Orgasm for Women - op het orgasme ligt vaak veel (prestatie)druk, zowel bij de man als de vrouw. Diana geeft in dit boek veel aanwijzingen hoe je als vrouw tot een steeds dieper niveau van overgave kan komen.

koop bij bol comDe basis van mijn spirituele ontwikkeling is de vipassana (inzicht) meditatie. Deze techniek heeft mij geleerd om een neutrale en compassievolle houding te ontwikkelen ten aanzien van alles wat op mijn pad komt. Frits Koster schreef begrijpelijke boeken over vipassana meditatie. Kheminda Merkus heeft het pad van bevrijding (met de vipassana meditatie als methodiek) en alle hindernissen die je daarop tegenkomt  in een mooie romanvorm beschreven.

1001004005914288
Basisprincipes vipassana meditatie - Mindfulness als weg naar bevrijdend inzicht

koop bij bol com666797605
Tuinen van wijsheid, de

koop bij bol com

 

 

 

Barry Long is voor mij een zeer inspirerend en baanbrekend spreker en schrijver over intimiteit. Hij schetst o.a. een heel duidelijk beeld over het verschil tussen mannen en vrouwen in de seksualiteit beleving en de problemen die hierdoor in relaties ontstaan.
 De 'Love Tapes', boeiende audio opnames van zijn retreats zijn te vinden op you tube. De meest interessante voor mij hieronder:

Barry
love or sex? ; the purpose of making love 

 

 

Barry Long
Liefhebben. De weg van seks naar liefde door Barry Long. Een zeer interessante uiteenzetting over hoe je samen met en middels je partner kan leren om de liefde te leven als een continue vrijpartij met het universum.

koop bij bol com

 

666793874
Sterven om te leven. Het moment dat je werkelijk bereid bent om te sterven, leef je vol-ledig.
 
koop bij bol com
De boeken van Pema Gitama. Autobiografische, informatieve romans waarin tantra lerares Gitama (wildtantra.com) haar tantrische kennis 'door krijgt' van oude meesters uit haar traditie. Zowel in haar trainingen als in haar schrijven richt ze zich op het energiewerk uit de tantra. Voor mij is dit het (enige) wezenlijke uit deze traditie, wat overigens nauwelijks wordt onderwezen. Gitama verstaat deze kunst maar het vraagt wel enig abstractie vermogen en ervaring met energie om daadwerkelijk te kunnen volgen wat ze met haar ervaring uit de doeken doet.  

9200000075900759
The Hidden Mysteries

koop bij bol com
9200000076194964
The Whispering Transmission

koop bij bol com
Hoewel hij een grote inspiratiebron en leraar is geweest voor veel auteurs in deze lijst, hebben de boeken en leringen van Osho mij nooit echt gegrepen. Eigenlijk heb ik sowieso weinig met het pad van tantra zoals dat doorgaans wordt beoefend. Totdat ik Osho's uitleg van de Diamant Soetra (een boeddhistisch vers) las. Daarin vertelt hij onder andere dat hij tantra ziet als een remedie, een medicijn, tegen de onderdrukking van de seksualiteit. Meer niet. Zodra het medicijn zijn werking heeft gedaan, en je geen onderdrukte seksualiteit meer ervaart in jezelf dan dient tantra je niet meer. Dit, en ook zijn visie dat je de onderdrukking van seksualiteit alleen in en vanuit het invididu kan helen en niet in het collectief, maken mij nu tot grote Osho fan. Ook hij ziet tantra dus niet grootser dan een vlot om naar de overkant te komen. Eenmaal daar, mag je het vlot meegeven aan de stroom en zonder je pad vervolgen.
   


De boekjes van Omraam Mikhaël Aïvanhov gaan allemaal erg over bewustwording van de wereld als spiegel van jezelf en wijzen dus sterk op de eigen creatiekracht. Onderstaande delen vind ik interessant op het gebied van liefde en seksualiteit:

9200000079711562
Spirituele alchemie

koop bij bol com 
 


9200000075854231
De seksuele kracht of de gevleugelde draak

koop bij bol com

Margot Anand schreef hét eerste grote handboek op het gebied van tantra. Het is en blijft een heel compleet werk met oefeningen e.d.

9200000035888865
Tantra, een weg naar intimiteit en extase

koop bij bol comOok verschenen van haar:

9200000051780934
Liefde en goddelijke seks (over haar eigen zoektocht)

koop bij bol com
9200000005529120
Tantrische liefde

koop bij bol com
Een mooie, korte video van Thomas Hübl over wat je tegenkomt in intiem contact met de ander: https://www.youtube.com/watch?v=c1HLwTrgHCY

 Eckhart Tolle weet in De Kracht van het Nu als geen ander het pijnlichaam te beschrijven. Om jezelf te bevrijden van dit lichaam is dit boek heel behulpzaam.

9200000014954399
De kracht van het nu

koop bij bol com

Het zijn de mystici die de afgelopen eeuwen het geheim van seksuele energie als tool voor transformatie, hebben bewaard/bewaakt. Zij leefden weliswaar ascetisch, hun liefdesrelatie met het goddelijke is ook voor nu een inspiratiebron.

Extatische getuigenissen van Martin Buber
Extatische getuigenissen van Martin Buber, een historisch perspectief op extatische ervaringen.

koop bij bol com

 
Magdalena manuscript van Tom Kenyon
Geen makkelijke maar zeer boeiende spirituele kost over de extatische potentie van het bedrijven van de oeroude kunst der liefde oftewel seks zoals seks bedoeld is: Het Magdalena manuscript van Tom Kenyon.

koop bij bol com

 Vrijen met God
In Vrijen met God doet historicus Jacob Slavenburg een onderzoek naar de eeuwenoude cultus van groepen en individuen om via de vereniging van het mannelijke en vrouwelijke, het goddelijke, het religieuze te ervaren.

koop bij bol com

 Sex  the secret gate to Eden
Sex: the secret gate to Eden (dvd) Een interessante dvd over het ontstaan van de misvattingen in de huidige seksuele cultuur.

 

 

 

Voor de boeddhisten is het verlangen, en daarmee ook de seksuele begeerte, één van de hindernissen die je tegenkomt op het pad (naar verlichting). 


Vol Verlangen van Mark Epstein
Vol Verlangen van Mark Epstein, een zeer boeiend boeddhistisch perspectief op het spirituele 'linker'pad dat gaat over het inhouden en beheersen van begeerte.

koop bij bol com

 

 

 

De zen monnik Anselm Grün is heel helder en daardoor ook heel eenvoudig in zijn beschrijvingen. Tot in detail beschrijft hij alle menselijke emoties en hoe je deze kan ombuigen tot een positieve kracht. Ook schreef hij een boeiend boek over spiritualiteit in relaties.

Anselm Grün Het boek van emoties
Het boek van emoties. 

koop bij bol com

 


1001004010318416
De weg van de liefde.


koop bij bol com 

Eva Pierrakos Liefde nader bekeken
Eva Pierrakos benadert liefde(s relaties) in dit boek op een systemische manier. Zo denkt zij dat homoseksualiteit ontstaat voor het derde levensjaar, als gevolg van een verstoring in de ouder-kind relatie. Zie voor een eigentijdse(re) uitleg van homoseksualiteit verderop het boek '; de verboden vrouw' van Pamela Kribbe.

koop bij bol com

 

 Mantak Chia
Sexual alchemy for couples door Mantak Chia (dvd). Ik vind persoonlijk alle boeken van Mantak Chia niet erg toegankelijk, alhoewel ze voor mij een zeer interessant thema raken. Deze dvd maakt zijn visie op de transformerende en vilatiliserende kracht van seksuele energie, wel heel toegankelijk.

 


Elisabeth Haich   De Inwijding
Elisabeth Haich - De Inwijding. Voor iedere man of vrouw die affiniteit voelt met de tempelpriester(essen) uit het oude Egypte is dit een hele boeiende reis vol herinneringen.

koop bij bol com

 Alchemie van de liefde Lisette t Hoofd
Alchemie van de liefde - Lisette ’t Hoofd. Een eenvoudig en vermakelijk boekje, geïnspireerd op de oeroude alchemistische wetten van transformatie, over de relatie processen waar we allemaal mee te maken krijgen.

koop bij bol com

 

Kamasutra Deepak Chopra
Kamasutra - Deepak Chopra doet in dit boek een poging om de oudst bekende erotische tekst uit te leggen in eigentijdse principes. Hij komt daarbij tot de zeven spirituele wetten van de liefde.

koop bij bol com
De kracht van de ongebonden vrouw Clarissa Pinkola EstesDe kracht van de ongebonden vrouw - Clarissa Pinkola Estes. Net als ‘De ontembare vrouw’ van dezelfde schrijfster is dit een bundeling van inspiratie voor iedere vrouw die zich wil verbinden met die ene grote vrouw der vrouwen; moeder aarde.

koop bij bol com
tweelingstraal relaties door Joke Elziam Nootebos
Goddelijke intimiteit en seksualiteit - tweelingstraal relaties door Joke Elziam Nootebos is een interessant, vrouwelijk (spiritueel) betoog over nieuwetijds relaties en seksualiteit.

koop bij bol com

 


Ik ben dol op alle boeken van Paulo Coelho. Hij weet eigentijdse relatie thema's op een mythische wijze neer te zetten. Zijn allereerste werk blijft echter voor mij het mooiste: hét standaard werk over innerlijke alchemie.
Paulo Coelho's De Alchemist 
Paulo Coelho's De Alchemist.

koop bij bol com

 

 

 
Paulo Coelho, Overspel
In Overspel word je meegenomen langs het grote dilemma waar iedere langdurige relatie mee te maken krijgt: de monotonie van het samenzijn. Paulo's visie daarop is niet verrassend maar het laat wel de essentie van het samenzijn zien.

koop bij bol com

 

The Kabbalah book of sex
In The Kabbalah book of sex lees ik een interessant niet-moralistisch pleidooi voor de monogamie; volgens de kabbalisten de enige manier om extase -in een liefdes relatie- te ervaren. 

David Deida's boek over verlichte seks
Deze man snapt de volle potentie van levensenergie en kan er ook nog over schrijven: David Deida's boeken over verlichte seks, echte mannen en vrouwen.

koop bij bol com

 

 9200000112021833
De kracht van echte mannen

koop bij bol com
1001004011528729
De kracht van echte vrouwen

koop bij bol com

Alain de Botton weet in Meer denken over seks
Alain de Botton weet in Meer denken over seks met veel humor een alledaags probleem aan te snijden: hoe krijg je weer zin in je werk, je partner... je leven?

koop bij bol com

 

666773601
Verplichte kost: De Profeet van Kahlil Gibran.

koop bij bol com
 Frédéric Lenoir De Wereldziel
En zijn nieuwetijds versie van de Franse schrijver Frédéric Lenoir De Wereldziel.

koop bij bol com

 Cyndi Dale
Kundalini – voor een energiek leven vol vuur door Cyndi Dale. Een praktisch boek over kundalini energie

koop bij bol com

 

Hetty Draaijer was iemand die lichaamswerk in de jaren 80 stevig op de kaart zette. Haar boekjes geven voor mij een heel helder beeld van de transformatieve werking van energie in het lichaam. Er staan ook oefeningen in.

10010040055115401
Chakra's, aura's en energieën


koop bij bol com
10010040075806391
Meditatie, energie en bewustzijn


koop bij bol com
1001004011685014
Open tussen hemel en aarde

koop bij bol com

In het oude China / het taoïsme wordt de seksuele energie gebruikt en gezien als middel om jong te blijven. Dit eeuwige leven is het doel. Hsi Lai deed onderzoek naar deze oeroude liefdeslessen die van vrouw op vrouw werden overgedragen en schreef er een boek over. 

1001004001650470
De witte tijgerin

koop bij bol com
Nog meer boeiende kost over alchemie:

1001004006829119
De weg van de alchemist - Catherine Maccoun

koop bij bol com

1001004001588685
Alchemie, de kunst van transformatie - Jay Ramsay

 koop bij bol com
Over de kracht van een liefdevolle aanraking:

666762924
Liefdevolle aanraking - Phyllis Davis

koop bij bol com
Een praktische gids over hoe je blokkades in je lichaam middels de seksualiteit kan helen

1001004011665948
Seksuheel, een goddelijk geheim - Rita van Rijnsoever

koop bij bol com
Over wat er gebeurt als love making een meditatie wordt:

1001004001982026
Transcendent sex - when love making opens the veil - Jenny Wade

koop bij bol com
Pamela Kribbe fungeert als een kanaal om de stem van Maria Magdalena te laten horen. Nu heb ik niet zoveel met 'channeling' maar haar boeken zijn zeker boeiend. In 'De verboden vrouw spreekt' stelt Pamela vragen aan Maria Magdalena, in haar tijd een verboden vrouw en legt ze de link naar deze tijd waar de verboden vrouw in zowel mannen als vrouwen ontwaakt en meer ruimte krijgt. Voor als je geïnteresseerd bent in je eigen innnerlijke man en vrouw en hoe we naar steeds meer evenwichtigheid in relaties kunnen komen, is dit een heel makkelijk leesbaar en boeiend boek.
Ook boeiend van haar is 'Beziel je leven'; over wat je tegen komt als je vanuit je hart je in je leven en in de maatschappij gaat uitdrukken.

Iets minder mijn 'stiel' maar niet minder waardevol: de benadering van relaties vanuit de westerse psychologie. Ik merk dat veel koppels hier handvaten in vinden: de boeken van Jan Geurtz, Ton van der Kroon, Sue Johnson en Esther Perel:

9200000060020344Pamela Kribbe: De verboden vrouw spreekt

koop bij bol com9200000094402828Pamela Kribbe: Een bezield leven

koop bij bol com1001004006534706
Jan Geurtz: verslaafd aan liefde en bevrijd door liefde

koop bij bol com

9200000058831562
Ton van der Kroon: heilige relaties,  heilige sexualiteit

koop bij bol com


 

9200000009409760
Ton van der Kroon: de terugkeer van de koning

koop bij bol com

9200000072181951
Sue Johnson, houd me vast

koop bij bol com

 

 
9200000121647249
Esther Perel: liefde in verhouding, erotische intelligentie

koop bij bol com