Wat en wie mij inspireert…

Inspirerende mensen en literatuur over transformatie in het algemeen en intimiteit in het bijzonder:

Films

Barry Barry Long is voor mij een zeer inspirerend en baanbrekend spreker en schrijver over intimiteit. Hij schetst o.a. een heel duidelijk beeld over het verschil tussen mannen en vrouwen in de seksualiteit beleving en de problemen die hierdoor in relaties ontstaan.
love or sex? ; the purpose of making love 

 
 wayne2
 The Shift - Dr Wayne DyerMantak ChiaSexual alchemy for couples door Mantak Chia (dvd). Ik vind persoonlijk alle boeken van Mantak Chia niet erg toegankelijk, alhoewel ze voor mij een zeer interessant thema raken. Deze dvd maakt zijn visie op de transformerende en vilatiliserende kracht van seksuele energie, heel toegankelijk.


Sex  the secret gate to EdenSex: the secret gate to Eden (dvd) Een interessante dvd over het ontstaan van de misvattingen in de huidige seksuele cultuur.

 

 
ted logo fbDe kracht van mindfull sex
Boeken

Alchemie van de liefde Lisette t Hoofd
Alchemie van de liefde - Lisette ’t Hoofd. Een eenvoudig en vermakelijk boekje, geïnspireerd op de oeroude alchemistische wetten van transformatie, over de relatie processen waar we allemaal mee te maken krijgen.
Kamasutra Deepak Chopra
Kamasutra - Deepak Chopra doet in dit boek een poging om de oudst bekende erotische tekst uit te leggen in eigentijdse principes. Hij komt daarbij tot de zeven spirituele wetten van de liefde.
Laboratorium van de geest
Laboratorium van de geest - André Visch. Een heel leerzaam en modern boek over de kracht van compassie. Ook geeft André veel tips en trucs over hoe je met energie om kan gaan. Hij geeft ook behandelingen in Warnsveld.
De kracht van de ongebonden vrouw Clarissa Pinkola Estes
De kracht van de ongebonden vrouw - Clarissa Pinkola Estes. Net als ‘De ontembare vrouw’ van dezelfde schrijfster is dit een bundeling van inspiratie voor iedere vrouw die zich wil verbinden met die ene grote vrouw der vrouwen; moeder aarde.Beyond Tantra Healing Through Taoist Sacred Sex
Taoist sacred sex - een heel persooonlijk relaas over een echtpaar dat door ziekte op het taoïstische pad van heilige seksualiteit is gekomen; middels de seksuele energie hebben ze haar genezen en zijn toen verder op onderzoek gegaan. (voor pdf klik op de foto)


 Osho tantra spiritualiteit en seksOsho - tantra, spiritualiteit en seks

Een nieuwe visie op de bevrijding van de vrouw 20xx coverOsho - een nieuwe visie op de bevrijding van de vrouw

Eva Pierrakos Liefde nader bekekenEva Pierrakos - Liefde nader bekeken

Elisabeth Haich   De InwijdingElisabeth Haich - De Inwijding. Voor iedere man of vrouw die affiniteit voelt met de tempelpriester(essen) uit het oude Egypte is dit een hele boeiende reis vol herinneringen.
 Vrijen met GodIn Vrijen met God doet historicus Jacob Slavenburg een onderzoek naar de eeuwenoude cultus van groepen en individuen om via de vereniging van het mannelijke en vrouwelijke, het goddelijke, het religieuze te ervaren.


 

Hans Knibbe  Zie, je bent al vrij

Van de oprichter van de School voor Zijnsoriëntatie, Hans Knibbe: ‘Zie, je bent al vrij’. Een mooi boek als je geïnteresseerd bent in non-dualiteit.    

 

tweelingstraal relaties door Joke Elziam Nootebos Goddelijke intimiteit en seksualiteit - tweelingstraal relaties door Joke Elziam Nootebos is een interessant, vrouwelijk (spiritueel) betoog over nieuwetijds relaties en seksualiteit.Vol Verlangen van Mark EpsteinVol Verlangen van Mark Epstein, een zeer boeiend boeddhistisch perspectief op het spirituele 'linker'pad dat gaat over het inhouden en beheersen van begeerte.
Paulo Coelho, OverspelIn het nieuwste boek van Paulo Coelho, Overspel, word je meegenomen langs het grote dilemma waar iedere langdurige relatie mee te maken krijgt: de monotonie van het samenzijn. Zijn visie daarop is niet verrassend maar het laat wel de essentie van het samenzijn zien.
Extatische getuigenissen van Martin BuberExtatische getuigenissen van Martin Buber, een historisch perspectief op extatische ervaringen.

The Kabbalah book of sexIn The Kabbalah book of sex lees ik een interessant niet-moralistisch pleidooi voor de monogamie; volgens de kabbalisten de enige manier om extase -in een liefdes relatie- te ervaren.Magdalena manuscript van Tom KenyonGeen makkelijke maar zeer boeiende spirituele kost over de extatische potentie van het bedrijven van de oeroude kunst der liefde oftewel seks zoals seks bedoeld is: Het Magdalena manuscript van Tom Kenyon.
Anselm Grün Het boek van emotiesHeel verhelderdend is ook weer dit werk van Anselm Grün (Het boek van emoties). Tot in detail beschrijft hij alle menselijke emoties.
David Deida's boek over verlichte seksDeze man snapt de volle potentie van levensenergie en kan er ook nog over schrijven: David Deida's boek over verlichte seks.
Paulo Coelho's De AlchemistEen boek dat je keer op keer anders leest, het standaard werk over innerlijke alchemie: Paulo Coelho's De Alchemist.
Alain de Botton weet in Meer denken over seksAlain de Botton weet in Meer denken over seks met veel humor een alledaags probleem aan te snijden: hoe krijg je weer zin in je werk, je partner... je leven?
 Frédéric Lenoir De WereldzielVerplichte kost: De Profeet van Kahlil Gibran. En zijn nieuwetijds versie van de Franse schrijver Frédéric Lenoir De Wereldziel.

Cyndi DaleKundalini – voor een energiek leven vol vuur door Cyndi Dale. Een praktisch boek over kundalini energie

Barry LongLiefhebben. De weg van seks naar liefde door Barry Long. Een zeer interessante uiteenzetting over hoe je samen met en middels je partner kan leren om de liefde te leven als een continue vrijpartij met het universum. En ook heel boeiend van dezelfde auteur Sterven om te leven.sanneburgerSanne Burger. Deze boeiende dame is 'koren op mijn molen'. Ze schreef een heel boeiend, ondogmatisch e-book over haar visie op seksualiteit.
Artikelen
Een boeiend artikel over een oeroud ritueel waar mijns inziens de huidige huwelijksvoltrekking op is gebaseerd; de Hieros Gamos, het heilige huwelijk.

Johan Oldenkamp schreef het werk 'Ontsnappen uit Plato's grot'. Zelden lees ik zoveel genialiteit; hij weet alles maar dan ook werkelijk alles, met elkaar te verbinden.

Mensen
André Visch geeft in het Heelhuus in Warnsveld energetische behandelingen waarbij hij technieken uit de manueel therapie combineert met acupunctuur en bovenal zijn intuïtie, helder-voelen en helder-zien. Echt een aanrader!

Ilona Botterweg. Geeft jade ei trainingen voor vrouwen. Een zeer helende manier om contact te maken met je soms hysterische baarmoeder die je een gevoel van niet vervuld zijn geeft.

José Toiran. Door zijn achtergrond als porno acteur en huidige interesse in de healing tao, een zeer ervaren en inspirerend iemand als het gaat over de twee eerste essentials in een heilige relatie: de mannelijke beheersing van het orgasme en het creëeren van aanwezigheid in het vrouwelijke lichaam.

Reinoud Eleveld. Een man die de taoïstische visie (theoretisch) goed weet vorm te geven in trainingen. Voor als je écht wilt verdiepen in energie en alchemie. Hij schreef ook een interessant document over hoe je via het meervoudige orgasme de hemel kan ervaren. 

Doctor Raichura, een arts die alle dimensies kent, te bezoeken in Zuid India:
#4, Rue Saint Louis
Pondicherry - 605001
Tel: +91 413 4200770

Peter Rouffa, een bijzonder natuur-mens die je gidst langs krachtplekken rondom Wéris (Ardennen) en je toont hoe de natuur altijd bereid is om antwoorden te geven op je vragen.
Rue des Deux-Rys 49
6960 Manhay
Tél.: +32 86 499 679

Germaine Duynstee, een kei in het geven van inspirerende kundalini yoga, een manier om je systeem te oefenen in overgave. Geeft o.a. les in Yoga Today in Weesp.

De wijze waarop tantra wordt onderwezen ervaar ik vaak als verwarrend en daarom laat ik mij er zelden door inspireren. Een uitzondering daarop is Gitama. Een zeer boeiende en eigen-wijze vrouw die in haar trainingen een accent legt op het energiewerk uit de tantra. Echt een aanrader!

Er zijn veel mensen die readen en healen. De mate van zuiverheid, dus in hoeverre de reader of healer zijn of haar eigen gekleurde blikveld mee laat resoneren, bepaalt de kwaliteit van de reading of healing. Ik durf te zeggen dat Margriet van Bentem een van de meest zuivere zieners is. Een reading bij haar is dan ook zeer helend. Daarnaast geeft ze reading opleidingen op hoog niveau. Geen website.

Lisette 't Hooft schreef een interessant artikel over een alchemistische relatie

Ik heb niet veel met channeling maar even los van wie, wat en hoe deze teksten van Jezus op aarde zijn gekomen, ze zijn zeker boeiend! (met name die over seksualiteit en spiritualiteit, de valkuilen op weg naar helerschap en over ziekte en gezondheid) www.pamela-kribbe.nl