nl Dutch en English

 

 

 

 

Over mij

MarietteopgraszwIk was dertig jaar oud en voor de tweede keer afgereisd naar Birma om voor een lange periode in een klooster te mediteren. En toen opeens, tijdens een meditatie, voelde ik dat ik mensen aan wilde raken, dat ik via de aanraking heel dichtbij de ander en (daarmee) mezelf wilde zijn. Het voelde als een volgende stap in mijn innerlijke zoektocht rondom de thema’s liefde, intimiteit en seksualiteit. Als kind en tiener had ik het ware potentieel van seksualiteit ervaren, maar hoe ouder ik werd leek ik steeds verder af te dwalen van de eenheidservaringen die destijds zo natuurlijk ontstonden.

Eenmaal thuis pakte ik naast mijn werk als freelancejournalist een versnelde deeltijdstudie fysiotherapie op. Deze studie zorgde ervoor dat ik eerder verder afkwam van mijn gevoel; mijn aanrakingen werden functioneel. Pas tijdens mijn eerste baan als fysiotherapeut kwam ik weer in contact met mijn diepe wens om simpelweg aan te raken. Een intuïtief onderzoek om via de aanraking mezelf en anderen bij hun innerlijk groeipotentieel te brengen, volgde.

Ik begon voor mezelf in de boerderij waar ik woonde. Dit groeide al snel uit tot een grote praktijk met meerdere masseuses. Toen ik eind 2012 mijn relatie beëindigde, verliet ik ook deze praktijk. Ik ging alleen, zonder collega’s, verder en genoot van de extra verdieping die ik kreeg door mij alleen op de klant en niet meer op (ook) bedrijfsvoering te richten. Ik beloofde aan mezelf dat ik nooit meer ‘bedrijfje’ zou spelen. Ik ontmoette mijn huidige geliefde met wie ik alle theorieën die ik inmiddels had over een alchemistische relatie ook in de praktijk kon brengen. 

Naast 'de fijn' die ik ervaarde in de verbinding met een geliefde waarbij seksualiteit zich kon ontvouwen vanuit een bedding van vertrouwen en veiligheid, ervaarde ik parallel daaraan even zoveel pijn. Ik werd mij bewust van de verwarring op het gebied van liefde en seksualiteit. Ik voelde in mijzelf en in de sessies die ik gaf de intense collectieve pijn van misbuik, verraad en afwijzing. Niet alleen bij vrouwen maar ook bij mannen.
Ook ik keek terug op een seksueel leven vol experimenten (die de stille hoop van een nog grotere kick dan de vorige in zich droegen), vreemdgaan en (on)macht. Ik voelde dat al deze ervaringen zich diep in mijn lichaam hadden vastgezet en dat de enige manier om uit de patronen te stappen was om ze in mijn lichaam, middels de aanraking en middels het bedrijven van de liefde, te helen. En minstens zo belangrijk: het geheim van vreemdgaan dat zich vanaf mijn allereerste liefde tussen mij en de ander had genesteld, gaf ik nu geen ruimte meer door volledige transparantie na te streven. Dat was best een uitdaging. 
En zo leef ik mijn missie om de kluwen verwarring op het gebied van liefde en seksualiteit te ontrafelen zodat we het bedrijven van de liefde kunnen gebruiken voor onze innerlijke groei en die van de aarde. En zo ontwikkel ik nog dagelijks mijn visie: de essentie van een liefdesrelatie is om je een veilige bedding te geven om te kunnen groeien, en de essentie van seksualiteit is om deze groei in de vertrouwde bedding te bewerkstelligen. Deze groei gaat over het ervaren van evenzoveel pijn als fijn. Over het helen en transformeren van diepe blokkades in je lichaam. Over het vrijmaken van de liefde in jezelf, je geliefde en daarmee in de wereld. 

De Love Tools waarmee ik je hoop te inspireren staan allemaal op deze website. O.a. de Love Bubbles die zijn onstaan toen we ons eigen liefdesnestje (die we maandelijks op onze deeldag gebruikten) zijn gaan delen. (De Original Love Bubble, vandaar ook de naam.) En met dit concept heb ik overigens mijn belofte om nooit meer bedrijfje te gaan spelen, losgelaten. Het is dan ook wel een heel leuk bedrijf ;)
Lees hier mijn blog en volg mij op instagram.
Tot ziens!

 

unnamed

Interview
Mariëtte Sinninghe Damsté in Soulmission
Claudette van Soulmission bezocht de Love Bubble met haar partner Ralph en had voorafgaand een gesprek met de inititiatiefneemster over Liefde, Intimiteit en Seksualiteit in relaties. Beluister deze podcast op spotify.